Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Avokadot

Älä laita avokadoja jääkaappiin

Avokadoja kasvatetaan trooppisessa ja subtrooppisessa ilmastossa, ja niitä kuljetetaan pitkiä matkoja, ennen kuin ne ovat perillä meidän leveysasteillamme. Siksi ne poimitaan vielä kovina ja raakoina, ja ne ovat usein raakoja vielä ostettaessakin. Jotta ne kypsyisivät ja tulisivat koostumukseltaan tyypillisen pehmeiksi ja täyteläisiksi, GRAM suosittelee, että niitä säilytetään viileäosassa tai viileäkaapissa.
Jääkaapissa säilyttäminen voi saada aikaan kylmävaurioita, jotka näkyvät ruskeina laikkuina hedelmälihassa, ja sen, että kypsymisprosessi pysähtyy

Näet, onko avokado kypsä, kun painat sitä päätä, jossa kasvin varsi on ollut kiinni. Jos hedelmäliha tuntuu pehmeältä, avokado on kypsä. 
 

Säilytetään erillään

Avokadot erittävät etyleeniä, eli kaasua, joka saa jotkut hedelmät ja vihannekset kypsymään ennen aikojaan. Jos esim. avokadoja säilytetään samassa paikassa etyleenille erittäin herkkien kurkkujen kanssa, kurkut kypsyvät liian nopeasti. Avokadoja tulisi siksi säilyttää aina erillään.
.