Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Banaanit

Banaanit

Pienet ruskeat laikut banaaninkuoressa ovat terveyden merkki. Ne kertovat, että banaani on kypsymässä. Suuremmat ruskeat alueet ovat kuitenkin merkki siitä, että banaani on saanut kolhun tai painauman. Hedelmäliha on näissä kohdissa usein hyvin pehmeää, lasimaisen näköistä tai mustaa. Banaanien käsittely ei ole ainoa seikka, joka voi heikentää niiden laatua - myös virheellinen säilytys voi vaikuttaa siihen.


Vain vähän aikaa hedelmäkulhossa

Banaani on erittäin herkkä etyleenille, eli kaasulle, jota mm. kypsät omenat ja päärynät erittävät ja joka saa banaanit kypsymään. Banaanien säilyvyys heikkenee, jos ne laitetaan hedelmäkulhoon yhdessä omenoiden ja päärynöiden kanssa. Kun kypsyminen on lähtenyt käyntiin, sitä ei voida enää pysäyttää. Banaaneja voidaan suojella etyleeniltä säilyttämällä ne erikseen - tai pakkaamalla ne muovipussiin. 

 

Banaaneja ei pidä säilyttää jääkaapissa. Niihin tulee kylmävaurioita jo alle 12 ºC:n lämpötilassa

 

Ei jääkaappiin

Vauriot näkyvät siitä, että kuoren väri muuttuu ja kypsyminen lakkaa. GRAM suosittelee siksi, että banaaneja säilytetään viileäosassa tai viileäkaapissa, jossa lämpötila on riittävän korkea..