Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Kurkku

Säilytä kurkku ja tomaatti erillään toisistaan

Kurkku ja tomaatti sopivat hyvin yhteen salaattikulhossa, mutta eivät siedä toistensa seuraa, kun niitä säilytetään pidempään.

Kurkku on erittäin herkkä etyleenille, eli kaasulle, jota mm. kypsät tomaatit erittävät. Tämä kaasu saa kurkun kypsymään ennen aikojaan, minkä seurauksena sekä laatu että säilyvyys heikkenevät. Yksi laadun heikkenemisen selvä merkki on ylikypsyys, joka näkyy siitä, että kurkku värjäytyy kellertäväksi ja siementen kasvu nopeutuu. Kurkkuja voi suojella etyleenin vaikutuksilta säilyttämällä niitä erillään - ja aina pakattuina. 
 

Pakkaus ei pelkästään estä etyleenin vaikutuksia, vaan myös kurkkujen kuivumisen. Koska kurkku sisältää 97 % vettä, sitä myös haihtuu paljon. Kurkkujen säilyvyyden kannalta on siksi ratkaisevan tärkeää, että niitä pidetään tiiviissä pakkauksessa

 

Kylmävauriot

Kurkkuja ei pidä säilyttää jääkaapissa, vaan sen viileäosassa tai viileäkaapissa, jossa lämpötila on korkeampi. Liian kylmässä kurkkuun voi tulla kylmävaurioita, jolloin kurkussa näkyy pehmeitä painaumia ja hedelmäliha näyttää lasimaiselta.