Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Maissi

Lehdet suojaavat maissintähkää

Maissintähkää ympäröivät suojuslehdet ovat luonnon oma pakkaus. Ne suojaavat tähkää lialta ja säilyttävät osaltaan maissin tuoreena. Poista suojuslehdet siksi vasta silloin, kun aiot käyttää maissintähkän. 
 

Suojuslehdet eivät kuitenkaan riitä pakkaukseksi, jos maissia halutaan säilyttää jääkaapissa useita päiviä. Tähkät on silloin pakattava lisäksi muovipussiin tai laitettava suureen tiiviskantiseen säilytyslaatikkoon, jotta ne eivät kuivu. Gram suosittelee, että maissia säilytetään jääkaapin alaosassa, jossa on kylmintä. Tuoreet maissintähkät voivat silloin säilyä noin 6 päivää. Jos niitä säilytetään kauemmin, ne saattavat muuttua jauhoisiksi ja maistua tärkkelykseltä.

Gram suosittelee, että maissia säilytetään jääkaapin alaosassa, jossa on kylmintä. 

Sopii pakastettavaksi

Maissi sopii pakastettavaksi sekä tähkinä että irrallisina maissinjyvinä, mutta se on ryöpättävä ensin. Irtonaisia jyviä keitetään 4 minuuttia ja tähkiä 7–11 minuuttia niiden koosta riippuen. Jäähdytä maissi nopeasti kylmässä vedessä, anna sen valua hyvin ja jaa pakastuspusseihin tai pakasterasioihin.