Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Mausteyrtit

Mausteyrttien käyttö

Mausteyrttejä voidaan käyttää tuoreina, paistettuina, keitettyinä tai pakastettuina. Tuoreena käytettävät mausteyrtit tulee huuhtoa huolellisesti ennen käyttöä. Ruoka­lajit, joihin on valmistuksen alkuvaiheessa lisätty persiljaa, tilliä tai muita mausteyrttejä - eli kun yrttejä on kei­tetty tai paistettu pidemmän aikaa - voidaan huoletta käyttää seuraavana päivänä tai pakastaa ja käyttää myö­hemmin. Edellytyk­senä on kuitenkin, että ruoka jäähdytetään nope­asti ja säilytetään jääkaapissa.

 

Jos halutaan säilyttää tähteet ruoasta, jonka päälle on ripoteltu tuoretta persiljaa tai muita yrttejä ennen tarjollepanoa, tähteet on säilytettävä jääkaapissa.

 

Jos mausteyrttejä käytetään kylmissä ruoissa - esim. perunasalaa­tis­sa - ruoka on nautittava samana päivänä kuin se on valmistettu ja säilytettävä jääkaapissa ennen tarjoilua. 
Jos mauste­yrttejä säilytetään pakastimessa yli 5-6 kuukaut­ta, ne alkavat maistua heinältä

Pakastusvihjeitä

Mausteyrttejä ei tarvitse, muista vihanneksista poiketen, ryöpätä ennen pakastamista. Tästä johtuen ne eivät myöskään säily yhtä kauan. Jos mauste­yrttejä säilytetään pakastimessa yli 5-6 kuukaut­ta, ne alkavat maistua heinältä. Ennen pakastamista yrtit huuhdotaan ja paksuimmat varret poistetaan, minkä jälkeen yrtit laitetaan pakastepusseihin ja pakastetaan. Käytettäessä yrtit muserretaan pussissa ja lisätään suoraan ruokaan.