Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Munakoisot

Munakoisoja ei pidä säilyttää liian kylmässä

Munakoisot kuuluvat niihin herkkiin vihanneksiin, jotka eivät kestä säilytystä liian kylmässä. Gram suosittelee siksi, että munakoisoja säilytetään viileäosassa, jossa on lämpimämpää kuin jääkaapissa.
 

 

Alle 7 °C:n lämpötilassa niihin tulee helposti kylmävaurioita, jotka näkyvät pronssinvärisinä läikkinä munakoison pinnassa, pehmeinä painaumina ja ruskeina kohtina hedelmälihassa

 

Kylmävauriot

Myös moniin muihin “eksoottisiin” hedelmiin ja vihanneksiin, kuten esim. tomaatit, kurkut, banaanit, avokadot ja sitruunat, voi tulla kylmävaurioita jääkaapissa, ja niitä on siksi säilytettävä viileäosassa tai viileäkaapissa. Eräänlaisena nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että lämpimässä ilmastossa tai kasvihuoneessa kasvatettuja hedelmiä ja vihanneksia on myös säilytettävä tarpeeksi lämpimässä.
 

Huonoja naapureita

Munakoisot ovat erittäin herkkiä etyleenille, eli kaasulle, jota mm. avokado ja kypsät tomaatit erittävät ja joka saa munakoisot kypsymään nopeasti. Näitä vihanneksia on siksi säilytettävä aina erillään toisistaan.

 

Voidaan pakastaa

Munakoisot voidaan pakastaa ilman ryöppäystä. Pakastaminen tekee niistä kuitenkin vetisiä ja velttoja, joten ne sopivat silloin parhaiten pataruokiin.