Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Parsakaali

Parsakaali

Parsakaali kuuluu samaan sukuun kuin kukkakaali, mutta se on paljon hankalampi säilyttää. Siellä se voi säilyä yli viikon. Jos tuore parsakaali jätetään ilman pakkausta keittiön pöydälle, se kuivuu hetkessä. Siitä tulee pehmeä ja veltto jo 1–2 päivässä.
 

 

Säilytä parsakaalia aina muovipussissa jääkaapin kylmimmässä osassa


Sopii pakastettavaksi

Parsakaali sopii pakastettavaksi. Jotta se säilyisi mahdollisimman hyvin, se on kuitenkin ryöpättävä ensin: Pese ja puhdista parsakaali ja jaa se pienehköihin kukintoihin. Kiehauta vesi (6 l vettä / kilo vihanneksia) ja keitä parsakaalia 2–3 minuuttia. Ryöppäysaika lasketaan siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua. Ota parsakaalin kukinnot pois keittovedestä ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Anna niiden valua kuiviksi siivilässä, jaa pakastuspusseihin ja laita pakastimeen.

 

Ryöppäys tappaa entsyymit, jotka voivat heikentää vihannesten laatua ja säilyvyyttä. Mikäli vihanneksia ei ryöpätä, ne alkavat helposti maistua heinältä.
 

Pakastaminen

Pakastettaessa suurehkoja määriä käytetään pakastimen pakastustoimintoa. Elektronisesti ohjattavissa GRAM-pakastimissa pakastus lakkaa automaattisesti, kun säädetty pakastusaika on kulunut. Näin säästyy energiaa.