Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Persikat

Persikat on säilytettävä kylmässä

Useimmat “eksoottiset” hedelmät, kuten esim. banaanit, ananas, sitruunat ja greipit, säilyvät parhaiten viileäosassa, jossa lämpötila on korkeampi kuin muualla jääkaapissa, ja jossa niihin ei tule kylmävaurioita. Persikat ovat kuitenkin poikkeus, Ne säilyvät parhaiten jääkaapin alaosassa, jossa on kylmintä. Niitä voidaan säilyttää muovipussissa tai tiiviskantisessa säilytyslaatikossa.


Erottele kypsät hedelmät

Kypsät persikat erittävät runsaasti etyleeniä, eli kaasua, joka voi lyhentää lähellä olevien hedelmien ja vihannesten säilyvyysaikaa. Jääkaapissa kylmyys kuitenkin vähentää herkkyyttä tätä kaasua kohtaan. Jääkaapin ulkopuolella voi kuitenkin syntyä ongelmia, jos persikoita säilytetään esim. samassa hedelmäkulhossa banaanien kanssa, jotka ovat hyvin herkkiä etyleenille. Kaasu yksinkertaisesti kypsyttää banaanit ja heikentää siten niiden säilyvyyttä. 

Yksi ainoa muiden joukossa kulhossa oleva ylikypsä persikka voi siis saada muut persikat kypsymään nopeammin kuin ne olisivat muuten kypsyneet  

Persikat ovat itsekin hyvin herkkiä etyleenille. Yksi ainoa muiden joukossa kulhossa oleva ylikypsä persikka voi siis saada muut persikat kypsymään nopeammin kuin ne olisivat muuten kypsyneet. Saman ilmiön voi nähdä omenoiden kohdalla. Nekin erittävät paljon etyleeniä ja ovat itse herkkiä tälle kaasulle. Yksi ylikypsä omena voi saada muut kypsymään ennätysajassa. Siksi kypsät omenat ja persikat on aina otettava erilleen muista tai syötävä ensin!