Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Porkkanat

Säilytä porkkanoita kylmässä

Tuoreet porkkanat voivat säilyä jopa kaksi viikkoa, jos niitä säilytetään jääkaapin alaosassa, jossa on kylmintä. Jos porkkanat laitetaan aivan jääkaapin pohjalla oleviin vihanneslaatikoihin, säilyvyysaika lyhenee huomattavasti. Niissä on nimittäin lämpimämpää kuin muualla jääkaapissa. 

 

Jos porkkanat laitetaan aivan jääkaapin pohjalla oleviin vihanneslaatikoihin, säilyvyysaika lyhenee huomattavasti

 

Pakkausta tarvitaan

Porkkanat kestävät yleensä kuivumista erittäin hyvin, mutta ne menettävät nopeasti mehevyytensä jääkaapissa, jossa ilmankosteus on alhainen, jollei niitä säilytetä pakkauksessa. Kuivuminen voidaan estää säilyttämällä niitä muovipussissa tai jääkaapin suuressa tiiviskantisessa säilytyslaatikossa.
 

 

Porkkanat voi pakastaa

Porkkanat sopivat pakastettaviksi, mutta ne on ryöpättävä ensin. Pese ja puhdista porkkanat ja paloittele ne. Keitä niitä vähän aikaa (noin 2 min.) runsaassa vedessä ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Anna porkkanoiden valua kuiviksi ja laita ne pakastuspusseihin.

Ryöppäys estää porkkanoiden koostumuksen muuttumisen pakastamisen aikana. Mikäli niitä ei ryöpätä, niistä tulee sulattamisen jälkeen sienimäisiä ja sitkeitä.