Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Salaatti

 

Salaatti säilyy jääkaapissa rapeana 

Erilaiset salaatit säilyvät jääkaapissa tuoreina hyvin erilaisia aikoja. Kaikki salaatit säilyvät kuitenkin parhaiten kylmässä ja kosteassa ilmassa. Gram suosittelee, että salaattia säilytetään jääkaapin alaosassa – heti vihanneslaatikoiden yläpuolella, missä on kylmintä.

Salaatti sisältää 95 % vettä, ja se muuttuu veltoksi ja ikävän näköiseksi, jos kosteutta haihtuu paljon

Ilmankosteus

Salaatti sisältää 95 % vettä, ja se muuttuu veltoksi ja ikävän näköiseksi, jos kosteutta haihtuu paljon. Haihtuminen on kuitenkin helppo estää säilyttämällä salaattia suljetussa muovipussissa tai kannellisessa laatikossa. Muista kuitenkin, että muovipussin tai laatikon on oltava riittävän suuri, jotta salaatti ei joudu puristuksiin liian tiukkaan pakkaukseen. Rapeana säilyminen voidaan vielä varmistaa huuhtomalla salaatti ennen kuin se laitetaan hieman kosteana muovipussiin tai laatikkoon.

 

Ei tomaattien lähelle

Vaikka salaatti ja tomaatti sopivat hyvin yhteen salaattikulhossa, niitä ei pidä säilyttää yhdessä pitkään. Kypsät tomaatit erittävät etyleeniä, eli kaasua, jolle salaatti on erittäin herkkä. Etyleeni saa salaatin kellastumaan ja maistumaan karvaalta. Tomaatteja ei muutenkaan pitäisi säilyttää jääkaapissa, jossa niihin voi tulla kylmävaurioita ja ne voivat tulla mauttomiksi. Tomaatteja on säilytettävä viileäosassa, jonka lämpötila on korkeampi kuin jääkaapin – tai kulhossa keittiön pöydällä.