Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Sitruunat

Sitruunat ja maito on säilytettävä erillään

Voimakastuoksuisista elintarvikkeista kuten esim. Sitruunoista erittyvät aromit voivat tartuttaa hajua muihin elintar­vik­keisiin. Avatuissa pakkauksissa oleviin kananmuniin, voihin ja maitoon tarttuu helposti hajua muista elintarvikkeista. Siksi sitruunat on säilytettävä erillään. 

 

Sitruunat on paras säilyttää kannellisissa säilytysrasioissa, joissa sitruunat eivät kuivu eikä niistä tartu hajua muihin elintarvikkeisiin. 

Kylmävauriot jääkaappisäilytyksessä

Sitruunoita ei voi säilyttää pitkään jää­kaappiläm­pötilassa (n. 5°C). Jo alle 10°C:een lämpötilassa sitruunoihin tulee värim­uutok­sia ja niiden hedelmäliha kuivuu. GRAM suositteleekin, että sit­ruunat säilytetään jääkaapin lämpimimmässä osassa - tai jää-/vii­leäkaapin viileäosassa, jossa lämpötila on yli 8°C.


Jääpalat

Sitruunat voi pakastaa siivuina ja käyttää jääpaloina kesäkuumal­la. Huuhtele sitruunat ja leikkaa ne kokonaisiksi tai puolikkaiksi siivuiksi. Laita siivut vadille, peitä vati pakastuskelmulla ja laita pakastimeen. Kun sitruunansiivut ovat jäätyneet, ne voi laittaa pakastimeen. Näin ne eivät jäädy kiinni toisiinsa.