Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Tomaatit

Houkuttele esiin tomaattien aromi - ja vältä kylmävaurioita

Tomaatteja ei voi säilyttää kauan kylmässä. Kylmässä säilytettäes­sä tomaatit kyp­syvät huonosti, ne saavat lasisen ulkonäön ja tulevat mauttomiksi ja niihin voi tulla kyl­mävaurioita. Jo alle 6°C:een lämpö­tilois­sa tomaatteihin ilmestyy pehmeitä, kuoppaisia läiskiä. Jotta tomaatit säilyisivät mahdollisimman maukkaina, GRAM suosit­telee, että ne säilytetään jääkaapin lämpimimmässä osassa eli vihanneslaatikossa - tai jää-/viileäkaapin viileäosas­sa, jossa lämpötila on yli 8°C.

Jo alle 6°C:een lämpö­tilois­sa tomaatteihin ilmestyy pehmeitä, kuoppaisia läiskiä

Säilytys erikseen

Tomaatit on säilytettävä erikseen. Niistä, kuten omenistakin erittyy etyleeniä, joka kypsyttää lähellä olevat hedel­mät ja vihannekset ennen aikojaan.

 

Tomaatit voi pakastaa

Tomaatteja ei tarvitse ryöpätä ennen pakastamista. Ne voi pakastaa kokonaisina tai soseena. Kokonaiset tomaatit voi kuoria joko ennen pakastamista tai pakastettuina.