Tietoja evästeiden käyttö

Tämä kotisivu käyttää evästeitä. Evästeet tarvitaan, jotta kotisivu toimisi, mutta ne antavat tietoa myös siitä, miten käytät kotisivuamme, jotta osaisimme parantaa sitä sekä sinun itsesi että muiden käyttäjien kannalta. Tämän kotisivun evästeitä käytetään ensi sijassa liikenteen mittaamiseen ja sivun sisällön optimointiin.
Virhe. Hyperlinkin viittaus ei kelpaa

FI

Valkosipuli

Säilyy jääkaapissa puolta pidempään

Valkosipuliletti voi olla kaunis koriste keittiössä, mutta 3–4 viikon kuluttua valkosipulit alkavat versoa ja kuivuvat. Siksi kannattaa ostaa 2–3 valkosipulia kerrallaan ja säilyttää niitä jääkaapissa. Siellä ne voivat säilyä yli puolta pidempään kuin huoneenlämmössä.

Siksi kannattaa ostaa 2–3 valkosipulia kerrallaan ja säilyttää niitä jääkaapissa

Valkosipuli ei haise jääkaapissa

On turhaa pelätä, että koko jääkaappi alkaa haista valkosipulilta. Valkosipulin hajun saavat aikaan rikkipitoiset eteeriset öljyt, jotka pysyvät kokonaisen tuoreen sipulin sisällä. Tuoksu syntyy vasta kun valkosipulin kynsiä leikataan tai puristetaan.

 

Pienet valkosipulin kynnet häviävät helposti jääkaappiin, joten niitä kannattaa säilyttää kaappiin kuuluvassa ovirasiassa, joka voidaan laittaa hyllylle tai sijoittaa oveen. Valkosipuli ei kuitenkaan siedä kosteutta. Rasiaan tiivistynyt kosteus voi saada valkosipulit homehtumaan tai itämään.


Hengityksen hajua pelätään

Monet välttelevät valkosipulin syömistä, koska pelkäävät, että hengitys alkaa haista valkosipulilta. Se on vahinko, sillä valkosipuli on terveellistä ja erittäin hyvänmakuista. Hengityksen hajua voi vähentää pureskelemalla kahvipapua tai tuoretta persiljaa.


Poista idut

Itäneissä valkosipulin kynsissä on pistävä, vahva maku, jota voi miedontaa poistamalla idun kynnen keskeltä.