Hakutulos

Tuotteet

Ryhmät

Haku ei tuottanut tuloksia

Ylös

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Voit katsoa myös

Kaikki FAQ jääkaapeista ja JÄÄ-, PAKASTIN- JA VIINIKAAPIT
Löydä käyttöohjeet
Ota yhteyttä yhteydenottolomake

Jääkaappi / pakastin meluaa

Kylmälaitteista voi kuulua erilaisia ​​ääniä. Jotkut näistä ovat täysin luonnollisia.

Kompressorin äänet

Kompressorin humiseva ääni tai erittäin heikko, mutta korkeataajuinen ääni, ovat luonnollisia ääniä eikä niitä voida pitää vikana.

Rasahtavat, kolisevat ja kahisevat äänet

Jos kaapin takana olevat putket ovat päässeet hieman liian lähelle toisiaan ja tärisevät toisiaan vasten, voi tämä aiheittaa kolisevaa ääntä. Näin on voinut tapahtua kuljetuksen aikana, eikä sen korjaaminen ole suuri ongelma. Putket voidaan taivuttaa tai painaa varovasti poispäin toisistaan.

Kaappi voi täristä, jos sitä ei ole säädetty oikein kaikilla neljällä jalalla tai se ei seiso kiinteällä alustalla. Nämä värähtelyt voivat levitä keittiökalusteisiin ja mahdollisesti takaseinään.

Varmista, että alusta on vakaa ja että kaappi on säädetty oikein.

Nesteäänet

Toisin kuin aiemmin kylmäaineet, jotka eivät pitäneet paljon melua (freoni jne.), nykyiset hyväksytyt ja paljon ympäristöystävällisemmät kylmäaineet ovat hieman äänekkäämpiä. Näitä nesteääniä voi esiintyä monin tavoin. Esimerkiksi kuten meren pauhu, vihellys, valuminen putkissa, kissan maukuminen jne. Jäähdytysjärjestelmässä tapahtuu jäähdytysnesteen kiehuminen. Ja aivan kuten keitettäessä vettä kattilassa, neste kuplii ja kohisee, vaikka tässä se tapahtuukin suljetun järjestelmän sisällä.

Harvinaisemmissa tapauksissa kaapista voi kuulua myös narinaa ja pieniä pamauksia. Tällaisia ääniä esiintyy useimmiten pian kompressorin käynnistymisen ja pysähtymisen jälkeen, ja ne johtuvat jäähdytysputkien ja eristeiden kosketuksista toisiinsa. Kaikki nämä erilaiset äänet ovat luonnollisa, eikä niitä voida pitää vikana.

 

Ryystävät äänet

Jos jääkaapista kuuluu ryystävää ääntä kun ovi on juuri suljettu, johtuu se siitä, että kaappiin syntyy alipainetta joka yrittää tasaantua kompressorin yläpuolella olevaan haihdutusastiaan kulkevan sulatusveden poistoputken kautta. Joko tämä letku on veden alla ja tasaa painetta kuten vesipiippu tai läppäventtiilillä varustettu letku on tukossa. Jos letku on veden alla, haihdutusastia voidaan tyhjentää tai letku vetää vedenpinnan yläpuolelle. Jos ongelmana on tukkeutunut läppäventtiili, on se puhdistettava osana säännöllistä puhtaana pitoa.

Ehdot

Kaikki neuvot ja ohjeet GRAMin kotisivuilla ovat käyttäjän omalla vastuulla. Tarvittaessa voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluun