Hakutulos

Tuotteet

Ryhmät

Haku ei tuottanut tuloksia

Ylös

Pakastimen lämpötila on liian kylmä

Elintarvikkeiden jäähdyttäminen tapahtuu poistamalla lämpö. Yleisin pakastusmenetelmä on tavanomainen pakastin: Höyrystin (jäähdytyslevyt) sijaitsee näkyvästi hyllyillä tai laatikoissa olevien pakasteiden yläpuolella. Elintarvikkeiden lämpö nousee ylös ja kerääntyy höyrystimeen. Jäähdytysjärjestelmässä olevan nesteen avulla lämpö poistuu kaapin sisältä ja siirtyy sen takaosaan lauhduttimeen. Pakastimen sisälämpötilaa säätelevä anturi pyrkii lämpötilaan, joka pysyy noin -18°C:ssa. Tämä on normaalisti suositeltu lämpötila tavallisten pakasteiden säilytykseen. Lämpötila pysyy kohtuullisen vakaana, koska mikään ei muuta sitä, paitsi oven avaaminen ja sulkeminen ja uusien elintarvikkeiden lisääminen.

Useat jäähdytys- ja pakastusjärjestelmät käyttävät No-Frost-tekniikkaa, joka toimii suojuksen taakse asennetulla höyrystimellä,  jossa puhallin huolehtii lämpimän ilman ohjaamisesta höyrystimen yli. Näin lämpö kerätään ja siirretään pois. Jäähtynyt ilma palautuu pakastinosastoon. Kun kompressori on käynnissä, höyrystimen lämpötila on noin -28°C, mutta tämä ei tarkoita pakasteiden lämpötilaa. No-Frost-kaapin lämpötilan mittausta varten, lämpömittari on asetettava kunnolla pakasteiden väliin.

Perinteinen kaappi on sulatettava silloin tällöin. Huoneilmasta kertyy kosteaa ilmaa kaappiin, joka ajan myötä tiivistyy ja jäätyy kiinteäksi pakastimessa.

No-Frost-kaapit altistuvat täsmälleen samoille olosuhteille, mutta ne huolehtivat sulattamisesta itse n. kerran päivässä. Sulatusvaiheessa haihduttimen lämpötila saavuttaa +10°C, mutta sulatuksenkin aikana pakasteiden lämpötila pitäisi pysyä -18°C asteessa. Tämän saavuttamiseksi No-Frost-kaapin käyttölämpötilan tulee olla n. -21°C.

Pakastimen kylmä sisäilma on siis täysin normaalia, eikä myöskään erittäin alhainen mitattu lämpötila ole mitenkään epätavallinen.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Voit katsoa myös

Kaikki FAQ jääkaapeista ja JÄÄ-, PAKASTIN- JA VIINIKAAPIT
Löydä käyttöohjeet
Ota yhteyttä yhteydenottolomake

Ehdot

Kaikki neuvot ja ohjeet GRAMin kotisivuilla ovat käyttäjän omalla vastuulla. Tarvittaessa voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluun