Hakutulos

Tuotteet

Ryhmät

Haku ei tuottanut tuloksia

Ylös

Miten uuni puhdistetaan?

Puhdistus riippuu uunista. 

Tavallisissa uuneissa ei ole mitään erityistä tapaa auttaa puhdistuksessa. Tavalliset uunit on puhdistettava mekaanisesti miedolla pesuaineella.

Ota ensin sivutuet ja muu uunin sisältö ulos ja liota ne saippuaveteen, minkä jälkeen uunitila puhdistetaan. Erittäin likaisissa tapauksissa voi käyttää mäntysuopaa. Pidä kuitenkin huolta, ettei peltejä liuoteta saippuassa pidempään kuin on tarpeen, ja pese sen jälkeen huolellisesti ja huuhtele kaikki saippuajäämät pois.

Voimakkaita uunin puhdistusaineita ei suositella, koska ne voivat vahingoittaa uunitilan emalia.

"SteamClean" on toiminto, joka voi helpottaa uunitilan puhdistamista.

Toiminto perustuu liotusprosessissiin, jossa uuni matalassa lämpötilassa luo erittäin kostean ilmapiirin uunin sisälle. Kosteus pehmentää likaa ja pinttynyttä rasvaa ja helpottaa myöhempää puhdistustyötä, mutta sitä ei pidä sekoittaa itsepuhdistuvaan vaikutukseen. Uuni on edelleen pestävä vielä saippualla ja vedellä.

Pyrolyysiuunit ovat itsepuhdistuvia uuneja, jotka toimivat nostamalla uunin sisälämpötilaa 490°C:een, mikä polttaa pois pinttyneimmänkin lian ja kiinnittyneen rasvan jättäen uunitilaan harmaata tuhkaa, joka sitten pyyhitään pois liinalla.

Pyrolyysiaika voidaan valita likaisuusasteen mukaan, vaihdellen tyypillisesti 90-150 minuutin välillä. Jos pyrolyysiohjelman päätyttyä uunissa on edelleen likaisia kohtia, valittu ohjelma oli ehkä liian lyhyt. Ohjelman voi aloittaa uudelleen.

Uunin luukku on "kylmin" paikka uunitilassa, eikä se välttämättä puhdistu täysin. Uunin luukun pahimmat pinttymät voi puhdistaa keraamiselle keittotasolle tarkoitetulla metallikaapimella.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Voit katsoa myös

Kaikki FAQ jääkaapeista ja UUNIT, LIEDET JA KEITTOTASOT
Löydä käyttöohjeet
Ota yhteyttä yhteydenottolomake

Ehdot

Kaikki neuvot ja ohjeet GRAMin kotisivuilla ovat käyttäjän omalla vastuulla. Tarvittaessa voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluun